لیموترش ، حلقه های خشک شده لیموترش ، گل محمدی ، بهارنارنج ، دارچین ، هل ، میخک ، چای سبز

مصرف غذایی دارچین

مصرف غذایی دارچین ، انواع مختلف دارچین مثل دارچین سیلان و کاسیا، استفاده های یکسانی دارند.

اما به دلیل دارچین سیلان طعم و مزه بهتری دارد معمولاً در دسرها و غذاها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد

به طور معمول دارچین در کیک ها و یا دیگر فرآورده های نانوانی و شیرینی پزی، شیربرنج ، انواع پودینگ ها

و دسرهای شکلاتی و میوه ای به خصوص دسر سیب و گلابی استفاده می‌شود.

در بسیاری از غذاهای خاورمیانه ای و هم چنین غذاهای شمال آفریقا، برای طعم دادن برای مثل در خوراک گوشت

و یا بادمجان پرشده وانواع سوپ به عنوان ادویه استفاده می‌شود.

هم چنین دارچین برای طعم دادن و گرم کردن مزه شراب ها، کرم ها و شربت ها به کار می رود.

بزرگترین واردکننده دارچین سری لانکا، مکزیک می باشد، در کشور مکزیک دارچین به صورت چای با قهوه،

شکلات و یا آبجو نوشیده می‌شود  به علت وجود نوعی از انواع فنول ها، دارچین دارای خاصیت آنتی باکریال می باشد

که باعث کندکردن فاسد شدن گوشت می شود، بنابراین استفاده آن به عنوان ادویه درغذاهای گوشت داره به ویژه در مناطقی

که دارای آ‎ب و هوای گرم می باشند، موثر است.

مصرف غذایی دارچین در طب سنتی

 

علما و بزرگان طب سنتی، خواص متعدد و بی شماری را برای گیاه دارچین برگزیده‌اند.

شیخ ابوعلی سینا در کتاب معروف «قانون در طب» خود در مورد دارچین چنین گفته است:

چندین نوع دارچین است و نامهای متعدد دارد : دارچین خوب که به سیاهی زند و کوهی و ستبر است (غلیظ) .

دارچین سفید و سست که ریشه اش از هم پاشیده و سیاهرنگ است و صاف است وکمتر گرده دارد.

دارچینی که به سبزرنگی مایل و مزه‌اش و همان مزه (سلیخه، دارچین ختایی) است و پوستش به پوست آن شبیه و برنگ سرخ است

که این نوع تا مدتها قوتش می ماند و بویژه اگر کوبیده شود و به وسیله محلولی قرص گردد.

دیسقوریدوس گوید: نوعی از دارچین بوی خوش دارد که تقریبا به بوی فیجن یا بوی زیره سیاه شباهتی دارد.

گرم است و زبان گز و کمی شوری و گرمی در آن موجود است. اگر با ناخن حک کنی زود خرد نمی‌شود.

و هرگاه شکست آنچه در میان شاخه هاست ریز است و به خاک نرم می ماند.

و اگر خواهی بیازمایی یک حبه – قطعه کوچک – از ساقه ای جدا کن و بیازمای که آسان تر است.

زیرا خرده ها با هم شاید با مواد دیگری مخلوط باشند و آمیزه بیگانه در آن موجود باشد.

همو گوید: نوعی دارچین هست که آنرا دارچین دروغین گویند. تا اندازه بویی هم دارد. زبر است و کم تأثیر.

دارچینی هست که آنرا دارچین زنگی نامند. سیمای دارچین می دهد ولی فرق در میان آنها تندبویی است.

دارچین که به ( قرفه) مشهور است در اصل و فراوانی گره همان دارچین است.

 

محصولات نافه