خواص چای سبز

پر طرف دار ترین نوشیدنی در جهان

چای سبز: چای بعد از آب پرطرفدارترین نوشیدنی در جهان می باشد. چای از برگ های گیاه  Camellia Sinensis به دست می آید و برحسب نوع فرآيند فرآوری تقسيم بندی ميشود.

چای سبز چگونه تولید میشود

چاي سبز با خشك كردن و بخار دادن برگ های تازه توليد مي شود و هيچ نوع عمل تخمير يا اكسيداسيون بر روی آن انجام نمی شود. مزيت چای سبز به چای سياه اين است كه چای سبز حاوی كاتچين های بيشتری است.

در حاليكه تحت تاثير اكسيداسيون برگ ها به منظور تهيه چای سياه اين فلاوونوئيدهای ساده به تركيبات قهوه ای يا قرمزی بنام تئوفلاوين ها و تئوروبيجين ها تبديل ميشوند كه موجب می شوند چای دم كرده به رنگ سياه درآيد.

خواص چای سبز

از بین انواع چای کدام خواص بهتری دارند

از بين انواع چای، بيشترين اثرات مفيد سلامتی مربوط به چای سبز گزارش شده است که نوعی نوشیدنی چینی می باشد. چاي سبز يكي از غنی ترين منابع فلاوونوئيدی بوده و در بسياری از كشورهای آسيايی، اروپايی و آمريكای شمالی به عنوان گياه دارويی استفاده می شود.

اين ماده غنی از كاتچين، اپی كاتچين، اپی گالو كاتچين و اپی گالو كاتچين گالات می باشد. به طور كلی، برگ های آن حاوی ۳۶ درصد پلی فنول می باشند كه در اين ميان كاتچين ها بيشترين سهم را دارا مي باشند.

كاتچين ها توجه زيادی را هم در جامعه علمی و هم در ميان عموم مردم به دليل اثرات سودمندشان بر سلامتی به خود جلب كرده اند. كاتچين های چای سبز می توانند در درمان بسياری از بيماری های التهابی از قبيل استئوآرتريت و آرتريت روماتوئيد مفيد واقع شود. این مواد مي توانند با خنثي نمودن واكنش هاي آلرژيك در درمان آسم نيز مفيد باشند.

محققان زيادی نيز اثر تركيبات فنولی چای سبز را در كاهش دردهای نوروپاتی و بهبود زخم های گوارشی نشان داده اند. فلاونوئيدهای موجود در این گیاه و ديگر اجزای تشكيل دهنده آن از جمله كافئين، تئانين، ويتامين ها و ساپونين ها به عنوان ماده ضد التهاب، آنتی اكسيدان، ضدموتاژن و ضد سرطان شناخته شده اند و در كاهش وزن، مبارزه با بیماری های دهان و لثه و جلوگیری از دیابت نوع ۲ نيز نقش دارند.

یکی دیگر از اثرات چای سبز چیست؟

کاهش قابل توجه میزان کلسترول خون است به ویژه آن که چای سبز باعث کاهش میزان کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب می گردد. این تأثیر نه تنها میزان کلسترول بدن را در حد متعادل نگه داشته و میزان کلسترول خوب را افزایش می دهد، بلکه مانع از بروز سکته قلبی و سایر بیماری های قلبی-عروقی می شود.

گرچه واکنش های آلرژیک نسبت به مصرف آن غیر معمول و نادر است اما بعضی از این حساسیت ها شامل تنفس سخت، تورم در اطراف لب ها، زبان و یا صورت می باشد. در چنین مواردی باید مصرف آن را متوقف و به پزشک مراجعه کرد. ثابت شده است که مصرف چای سبز به مدت طولانی (در مقادیر زیاد) با سرطان پستان در ارتباط است. همچنین این گیاه به ندرت دارای عوارض جانبی مانند سوزش سر دل، ناراحتی معده، کاهش اشتها، یبوست یا اسهال، ضعف در اعصاب، بی خوابی، ضربان نامنظم قلب و سردرد می باشد.