خواص و طرزتهیه دمنوش آویشن

خواص دمنوش آویشن

  • تاثیر بر دستگاه گوارش

  1. دمنوش آویشن به هضم غذا کمک می‌کند.
  2. درد شکم را بر طرف می‌کند.
  3. در درمان نفخ به کار می‌رود.
  • تاثیر بر دستگاه تنفسی
  1. آویشن ضد سرفه و خلط آور است.
  2. در درمان برونشیت تاثیر به‌سزایی دارد.
  3. سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفس فوقانی را رفع می‌کند.
  4. در درمان آسم به کار می‌رود.
  • تاثیر بر دستگاه عصبی
  1. این دمنوش آرام‌بخش و خواب آور است.
  2. حافظه را تقویت می‌کند.
  3. ضد میگرن، سردرد و سرگیجه است.
  • تاثیر بر دستگاه قلبی – عروقی
  1. دمنوش یا چای اویشن تپش قلب را برطرف می‌کند.
  • تاثیر بر دستگاه حرکتی
  1. اگر از درد مفاصل، نقرس، ورم مفاصل و درد سیاتیک در رنج هستید دمنوش یا چای اویشن بنوشید.
  2. حمام آویشن برای مبتلایان به دردهای عضلانی، مفصلی و روماتیسمی مفید است.
همچنین از آویشن برای سفید شدن پوست صورت به صورت بخور استفاده می‌شود.
آویشن برای جلوگیری از ریزش مو نیز مفید است.

اویشن همچنین جزو قاعده آورهای طبیعی است و باعث زود پریودشدن می‌شود.

خواص آویشن

طرز تهیه دمنوش اویشن

  1. برای تهیه دمنوش آویشن، یک قاشق مرباخوری اویشن خشک‌شده را داخل دو لیوان آب جوش بریزید.
  2. قوری را روی شعله غیرمستقیم قرار دهید تا دم بکشد.
  3. سپس به مقدار دلخواه، عسل به آن بیفزایید و میل نمایید.
  4. همچنین می‌توانید موقع دم‌کشیدن، به آن لیمو عمانی نیز اضافه کنید.

موارد منع مصرف آویشن و دمنوش آویشن

  • مصرف زیاد اویشن یا عصاره آن در دوران بارداری می تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد. بنابراین توصیه شده که خانم‌های حامله از مصرف این گیاه خودداری کنند.
  • بر اساس تحقیقات، معلوم شده است که اویشن می‌تواند روند انعقاد خون را با تاخیر مواجه کند. بنابراین کسانی که عمل جراحی در پیش دارند، از دو هفته قبل از عمل جراحی نباید آویشن استفاده کنند.
  • مصرف اویشن به افراد مبتلا به اختلالات غده تیروئید توصیه نمی‌شود.
  • همچنین بعضی افراد ممکن است به اویشن و فرآورده‌های آن حساسیت داشته باشند، در این صورت نباید از این گیاه به صورت خوراکی یا موضعی (مثل روغن‌های پوستی و …) استفاده کنند.

گیاه اویشن در کشور ما معمولا به صورت خشک‌شده و پودر مورد استفاده قرار می‌گیرد ؛ ولی در کشورهای دیگر علاوه بر پودر آن، نوع تازه را نیز در غذا مصرف می‌کنند. اویشن تازه، عطر و بوی بیشتری نسبت به خشک آن دارد.