لیموترش ، حلقه های خشک شده لیموترش ، گل محمدی ، بهارنارنج ، دارچین ، هل ، میخک ، چای سبز

نحوه کاشت چغندر قرمز

چغندر قرمز (Beta vulgaris) از سبزیجات فصل خنک است و در مناطقی مانند مناطق مدیترانه ای و مناطق شرقی اندونزی و سواحل غربی اقیانوس اطلس تا جزایر قناری و شمال نروژ وجود داشته است. در کتب تاریخی ابتدا مصرف برگی آن و سپس به مصرف ریشه ای آن اشاره شده است. امروزه بیشتر برای مصرف ریشه ای کشت می‌شود و در سراسر جهان مصرف می‌شود.

 

مراحل پرورش چغندر از بذر

برای پرورش چغندر قرمز (لبو) نیاز به یکسری ملزومات و وسایل دارین که در ذیل برایتان شرح داده ایم.

 

وسایل مورد نیاز:

  • اسپری آب­پاش باغبانی
  • بذرهای چغندر
  • دستکش باغبانی
  • خاک ­انداز یا بیلچه باغبانی

 

۱. کاشتن دانه های چغندر در بستر آماده کشت

شما به آماده سازی بستر کشت ۲ تا ۳ هفته قبل از کاشت دانه­ های چغندر قرمز نیاز دارید.

یک فضای مناسب کشت را انتخاب کنید که نور خورشید فراوانی داشته باشد.

خاک را اگر متراکم است سست کنید و هر نوع سنگی را بردارید.

زیرا گیاهان چغندر خاک سنگی را تحمل نمی­کنند و امکان دارد که ریشه ناقص و بد شکلی تولید کنند.

از آنجایی که چغندرها خاکی را که اخیراً کود استفاده کرده را دوست ندارند، افزودن کمپوست کامل با کیفیت خوب در این مرحله ترجیح داده می­شود.

این کار زهکشی خاک را بالا خواهد برد و خاک را سبک می­سازد.

اگر شما خاک حاصلخیز دارید، افزودن کمپوست تمام غذای مورد نیاز برای پرورش گیاه چغندر قرمز راآماده خواهد کرد.

  • در زمان کاشتن، بذرهای چروکیده درون بستر کاشت، با فاصله در حدود ۲ اینچ را قرار دهید.
  • هر دانه منحصر یا “بذر” یک خوشه ۲ تا ۴ دانه را در پوشش دانه چروکیده شامل می­شود.
  • بذر­ ها را با لایه­ ای از خاک در حدود یا ۱ اینچ بپوشانید.
  • جالیز را با پاشیدن سبک آب آبیاری کنید و بستر کشت را برچسب­گذاری کنید.

 

 ۲.مراقبت از جوانه ها

طیف درجه حرارت مطبوع برای جوانه ­زنی ۱۰ تا ۲۹.۵ درجه سانتی گراد است.

جوانه­ ها ۵ تا ۸ روز طول می­کشد تا ظاهر شوند.

اگر خاک سردتر باشد دوره جوانه­ زنی تا ۳ هفته طول می­کشد.

برای نگه­داری رطوبت خاک؛ آبیاری منظم در صبح زود توصیه می­شود.

بذرهای جوانه زده تا ۳ یا ۴ بذر در هر مکان بدست می­آیند.

برای جلوگیری از ازدحام، جوانه ­ها را وقتی به ۱۰ تا ۱۳ سانتی متر ارتفاع رسیدند، ببرید.

به جای بیرون کشیدن گیاه، در باغچه به وسیله قیچی شاخه­ های برگدار را بچینید.

یک جفت از برگ­های داخلی یا بیشتر را برای حفاظت از رشد گیاه باقی بگذارید.

شما می­توانید چغندر سبز را برای سالادهای خوشمزه استفاده کنید.

شما می­توانید متناوباً جوانه­ های اضافه را نشا کنید.

اگرچه این­کار ممکن است تلاش بیشتری نیاز داشته باشد، اما شما بازده بهتری خواهید داشت.

تأخیر در بریدن گیاهان می­تواند باعث رشد عمودی گیاه شود.

 

 ۳ . سرکشی کردن به گیاه در حال رشد

همچنان که گیاهان بزرگتر می­شوند، اگر به حجم زیاد آنها توجه می­کنید، آنها را کوتاه کنید.

شما می­توانید  گیاهان سبز قابل برداشت را در طول پرورش گیاه نگه­دارید

مقدار کافی برگ روی هر گیاه برای حمایت از رشد آن باقی بگذارید.

سبزها بهترین طعم را دارند اگر قبل از ازاینکه ارتفاع آنها به ۱۵ سانتیمتر برسد برداشت شوند.

به جای کاشتن تعدا زیاد از چغندر در یک زمان، تعداد کمتری از دانه ­ها را هر ۲ هفته برای داشتن یک منبع دائم از گیاه سبز و همچنین ریشه­ های نازک در طول فصل، بکارید.

گیاهان را از رشد عمودی به وسیله اطمینان از رطوبت سازگار در خاک حفظ کنید.

گیاهان را به طور منظم برای هر علامتی از آفت و بیماری­هایی که مطمئناً سلامت رشد و ریشه را تحت تأثیر قرار می­دهد، بررسی کنید.

 

۴. برداشت چغندرها

چغندرهای جوان، به اندازه یک توپ گلف، به مدت ۷ هفته بعد از جوانه زدن آماده برداشت هستند. چغندرها در این اندازه طعم دلپسندی دارند.

شما همچنین می­توانید چغندرها را تا ۱۲ هفته در زمین نگه­دارید تا اندازه ریشه­ ها اندازه یک مشت شود، که بهترین طعم خاکی مناسب برای آهسته پخته شدن را دارد و همچنین برای زمستان ذخیره می­شود.

  • برداشت چغندرها نسبتاً آسان است. زمانی که ریشه­ ها به اندازه مورد نظر شما رسیدند، به سادگی گیاه را بیرون بکشید.
  • سیستم ریشه کم­عمق به شما اجازه می­دهد که آنها را به سادگی بیرون بکشید.
  • اگر فقط نیمی از چغندرها را برداشت کنید، بقیه گیاهان را باقی بگذارید.
  • این کار برای بقیه ریشه­ ها یک فضای باز تر برای رشد آماده می­کند.
  • ریشه­ ها را قبل از اینکه آنها را ذخیره کنید خوب بشویید و خشک کنید.
  • قسمت­های سبز را از ریشه­ها جدا کنید، حدود ۵ سانتیمتر از ساقه را باقی بگذارید.
  • اگرچه چغندرها برای ۲ هفته در یخچال می­توانند ذخیره شوند ، آنها برای ۱۲ تا ۱۸ ماه می­مانند وقتی فریز شده باشند.
  • برای استفاده منظم در طول زمستان، چغندرها را در یک سرداب با درجه حرارت بین ۰ تا ۴.۵ درجه سانتی گراد و ۹۵ درصد رطوبت نگه دارید.
  • آنها را با ظرف پوشیده، دفن شده در ماسه مرطوب، خاک اره یا خزه ذغال سنگ، ذخیره کنید.

 

 

دمنوش پرتقال آویشن

 

محصولات نافه