انواع دمنوش ها

دمنوش به

دمنوش. به یکی از خوش‌عطرترین و پرخاصیت‌ترین انواع دمنوش‌ های گیاهی است. طرز تهیه دمنوش به بسیار ساده است و می توان به راحتی آن را در منزل تهیه کرد. دمنوش به را هم به صورت مجزا و هم به شکل ترکیبی با سیب نیز تهیه می‌کنند که هر دو نوع بسیار خوش بو و آرام‌بخش هستند.

دم نوش دارچین

دارچین (Cinnamon) از کلمه عربی Kinnamon مشتق شده که از دیرباز در مراسم مذهی یهودیان به‌کار می‌رفته است. دارچین گیاه بومی سریلانکا و جنوب هند است و در واقع دارچینی که ما استفاده می‌کنیم، پوست درختی است که تا ۱۰ متر ریشه می‌کند و دارای برگ‌های سبز سیر و گل‌های سفید رنگ می‌باشد و طبعی گرم و خشک دارد. معمولا پوست این درخت را کنده، پودر می‌کنند و به‌عنوان چاشنی برای مزه‌دارکردن انواع غذاها از آن استفاده می‌کنند و یا آن را داخل چای ریخته و چای دارچین تهیه می‌کنند.
انواع دمنوش ها

دم نوش قهوه سبز

 قهوه سبز در واقع همان دانه کال و سبزرنگ قهوه معمولی است که بسیاری از قرص‌های لاغری و مکمل‌های خوراکی رژیمی از جمله قرص قهوه سبز از آن تهیه می‌شوند. قهوه سبز نسبت به قهوه معمولی کافئین کم‌تری داشته و طعم ملایم‌تر و سبک‌تری دارد و بیشتر شبیه به یک دمنوش گیاهی‌ است. کافئین موجود در قهوه سبز حدود ۲۰‌ درصد است اما مقدار کلروژنیک اسید آن نسبت به قهوه معمولی بیشتر است.

دمنوش آویشن

آویشن یا آزربه سرده‌ای از تیره نعناعیان است. آویشن حدود ۳۵۰ گونه دارد و به اوریگانوم بسیار نزدیک است. میوه آن فندق چهار قسمتی و گیاه آن، گیاهی علفی با ساقه‌های کرک‌دار و سفید است. شاخه‌های علفی آن پوشیده از برگ‌هایی در قسمت فوقانی ساقه است. گل‌های سفید ریز آن به طور چتری و منفرد می رویند و سرشاخه‌های گل‌دار و برگ آن قابل استفاده می‌باشد. آویشن از نظر طب سنتی طبعی گرم و خشک دارد.

دمنوش به لیمو

به لیمو نام گیاه دارویی معطری است که بوی خوشایندی شبیه به بوی لیمو دارد. درختچه به لیمو ۱٬۵ تا ۲ متر رشد می‌کند و البته گاهی بیشتر هم می‌شود. این گیاه دارای برگ‌های ساده سرنیزه‌ای به طول ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر با قاعده گره‌ای و عموما به‌صورت دسته‌های سه تایی در هر گره است.

دمنوش بابونه و بهارنارنج

بابونه گیاهی دایمی و كوچك به ارتفاع تقریبا ۳۰ سانتی‌متر است که بویی معطر داشته و در چمن‌زارها و اراضی شنی می‌روید. ساقه گیاه بابونه به رنگ سبز مایل به سفید، برگ‌های آن كوچک متناوب و دارای بریدگی‌هایی باریك، نامنظم و پوشیده از كرک است. گل‌های آن در فصل تابستان ظاهر می‌شود، گل‌هایی سفید و کوچک که در وسط دارای یک قسمت زردرنگ هستند.

دمنوش نعناع

نعناع گیاهی علفی و از رده دولپه‌ای‌های پیوسته و سردسته تیره نعناعیان است. این گیاه خوراکی تمام اسانس‌ها و خواص پونه را دارد ولی برگ‌های آن نسبت به پونه کرک کم‌تر و بریدگی‌های بیش‌تری دارد. اسانس نعناع از پونه کم‌تر یا بهتر بگوییم ملایم‌تر است.
طبع نعناع گرم و خشک است و  دارای خواص دارویی بسیار زیادی است و به اشکال متنوعی از جمله تازه، خشک‌شده، اسانس، دم‌کرده، پودر، دمنوش نعناع، چای نعناع و… استفاده می‌شود. دم‌کرده نعنا یا دمنوش نعناع که یکی از معطرترین انواع دمنوش گیاهی است، در کاهش التهاب گلو و حنجره در سرماخوردگی مفید است.
انواع دمنوش ها

دمنوش زنجبیل

زنجبیل یا زنجفیل یک گیاه دارویی خوراکی، است که به عنوان ادویه و چاشنی استفاده می‌شود. اگرچه به نظر می‌رسد که از ریشه گیاه زنجبیل استفاده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه زنجبیل، ساقه متورم‌شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد. طبع زنجبیل گرم و خشک بوده و مقوی بسیار خوبی برای معده است. این گیاه همچنین ضد نفخ بوده و  خلط آور است. دمنوش زنجبیل یا چای زنجبیل نوشیدنی ساده اما بسیار مفیدی است که به سادگی تهیه می‌شود و سرشار از خواص بی‌نظیر درمانی است.