لیموترش ، حلقه های خشک شده لیموترش ، گل محمدی ، بهارنارنج ، دارچین ، هل ، میخک ، چای سبز

خشك كردن گیاهان دارویی

اصول خشك كردن گیاهان

برای خشك كردن گیاهان در صورت استفاده از برگ گياهان براي توليد دمنوش؛ اين قسمت بايد شستوشو داده
شود درحاليكه قسمتهاي ديگر مثل گلها يا ميوه ها نيازي به شستوشو ندارند و تنها قسمتهاي نامناسب
آنها توسط الك جداسازي ميشوند و بعد از ورود به کارخانه به بخش خشک کن منتقل میشوند.
عملیات خشک کردن باید در دمای ۳۵ ـ ۳۰ درجه سلسیوس دور از نور مستقيم انجام شود؛ زیرا ترکیبات
مؤثر در گیاهان دارویی فرّار بوده و در دمای باالتر، از گیاه خارج میشوند.

خشك كردن گیاهان در روش سنتی عملیات خشک کردن باید به صورت سایه خشک انجام گیرد؛ زیرا قرار گرفتن در معرض آفتاب
مستقیم سبب خروج ترکیبات فرّار و تغییر رنگ محصول میشود.

 خشك كردن گیاهان دارویی

عوامل مؤثر بر خشک کردن شامل دمای خشک کن، حجم و سرعت تهويه و ضخامت محصول در خشككن
است.

  • برگ گیاهان نسبت به گل آنها سریعتر خشک میشود.
  • بذر در روي گياه مادر خشك ميشود؛ بنابراين بذرها را خشك نميكنند.

 

عمليات خشك كردن

زمان: ۲ ساعت
ابزار و تجهيزات: ترازو، دستگاه خشككن، دستكش
مواد: گياهان دارويي تفكيك شده
روش كار:
ـ خشككن را روشن كنيد.
ـ دماي خشككن را روي ۳۵ ـ ۳۰ درجه سلسيوس تنظيم كنيد.
ـ گياهان دارويي را به تفكيك درون سيني هاي مشبك درون خشككن قرار دهيد.
ـ پس از خشك شدن نمونه ها و رسيدن به رطوبت مناسب، خشككن را خاموش كرده و سيني ها را از
خشككن خارج كنيد.
ـ پس از اتمام عمليات سيني هاي خشككن را تميز كنيد.

 

 

دمنوش گیاهی نافه

 

محصولات نافه