لیموترش ، حلقه های خشک شده لیموترش ، گل محمدی ، بهارنارنج ، دارچین ، هل ، میخک ، چای سبز

خواص دمنوش پرتقال و طرز تهیه آن

دمنوش پرتقال ، یکی از لذت‌بخش‌ترین چیزهایی که در فصل زمستان می‌چسبد، یک نوشیدنی گرم و خوشمزه است.

اکثر مردم در فصل زمستان به سراغ گرما و نوشیدنی‌های گرم می‌روند. خیلی‌ها از طرفداران پر و پا قرص چایی

و قهوه هستند و تمام روزهای زمستانی خود را با آن‌ها می‌گذرانند. یکی از دمنوش‌های پیشنهادی ما

به شما در فصل زمستان دمنوش پوست پرتقال است.

دمنوش پرتقال یکی از دمنوش های طبیعی خوش عطر و طعم است که میتوان آن را با استفاده از آب پرتقال، کنستانتره ی آن و یا پوست پرتقال تهیه کرد.

این دمنوش از خواص زیادی برای سلامتی برخوردار است که بیشتر آنها به خواص خود میوه پرتقال و مواد مغذی موجود در آن مربوط می شود.

بعضی از این مواد مغذی عبارتند از:

  • ویتامین ث

  • فولات

  • تیامین

  • پتاسیم

  • ویتامین آ

  • کلسیم

پرتقال علاوه بر این مواد مغذی، حاوی چندین نوع آنتی اکسیدان و ترکیبات غذایی گیاهی دیگری مانند فلاوونون های مرکباتی (مانند هرپریدین)، آنتوسیانین ها و سایر ترکیبات پلی فنول است.

این ترکیبات مفید در کنار هم دارای خواص ضد التهابی، ضد سرطانی، ضد دیابت و ضد کلسترول هستند.

خواص دمنوش پرتقال :

در طب سنتی از خواص درمانی جوشانده پوست پرتقال برای تقویت سیستم ایمنی بدن و سیستم اعصاب استفاده می‌شود،

درمان سرفه، سرماخوردگی، تسکین استرس تنها برخی از خواص درمانی دمنوش پوست پرتقال هستند.

از جمله خواص دمنوش پوست پرتقال می‌توان به تمامی خواصی که میوه‌ پرتقال دارد اشاره کرد.

به طور کلی تمامی دمنوش‌ها در طب سنتی کاربرد فراونی دارند و سال‌های زیادی است که

در این شاخه از علم پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

دمنوش پوست پرتقال دارای خواص ضدمیکروبی، ضدویروسی، ضدباکتری و نیز ضدالتهابی است،

پوست پرتقال دارای بافتی چرمی شکل بوده و حاوی غدد روغنی فراوانی است و قرن‌های بسیاری است

که از پوست این میوه و دیگر مرکبات در موارد پزشکی استفاده می‌شود.

 

 

در ادامه به بعضی از این خواص چای پرتقال اشاره می کنیم:

 

  • کمک به کاهش ریسک بعضی سرطان های مشخص

  • کمک به کاهش ریسک بیماری های قلبی و قلبی عروقی مختلف

  • کمک به مقابله با ویروس ها و باکتری ها

  • مقابله با آسم

  • کمک به مقابله با پوکی استخوان و آرتروز رماتیسمی

  • کمک به پیشگیری از سنگ کلیه

  • کمک به کنترل قند خون و مفید برای افراد دیابتی

  • کمک به مقابله با زخم معده

  • درمان سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی
  • کاهش فشار خون با پوست پرتقال
  • داروی ضد حساسیت

 

 

پوست پرتقال را چگونه بخوریم؟

همانطور که می‌دانید پوست پرتقال مزه تلخی دارد، نمی‌توان آن را به تنهایی مصرف کرد، ولی می‌توان از روش‌هایی استفاده کرد

که تلخی آن را کاهش داده و قابل خوردن شود. می‌توان با استفاده از کمی شکر و یا عسل آن را شیرین کرده و مصرف کرد.

می‌توان رنده پوست پرتقال را در انواع سس سالاد و یا برخی دم‌کرده‌های گیاهی، قهوه و یا در تهیه برخی دسرها و کیک ها استفاده کرد.

از پوست پرتقال خلال شده در برخی غذاها استفاده کرد و یا می‌توان با پوست پرتقال مربا تهیه کرد و آن را مصرف کرد.

چون پوست مرکبات مستعد آلودگی به انواع قارچ‌های ذره‌بینی است، اگر در دما و رطوبت کنترل‌شده‌ای خشک نشود به قارچ‌هایی آلوده می‌شود

که می‌تواند باعث ایجاد مشکلات جدی کبدی شود. در نتیجه تا حد امکان از پوست مرکبات برای تهیه مربا و کیک استفاده نکنید.اگر هم اصرار زیادی

به تهیه خلال پوست پرتقال دارید حتماً پرتقالی را انتخاب کنید که رنگ پوستش طبیعی و فاقد واکس باشد. ضمن این‌که هرگز خلال‌ها را در محیط مرطوب

آشپزخانه و یخچال نگهداری نکنید و بهتر است خلال‌ها در یک وعده و به صورت تازه مصرف شود.

 

طرز تهیه دمنوش پرتقال

ابتدا پوست پرتقال را طوری جدا کنید که قسمت سفیدی داخلی آن کاملاً از پوست نارنجی جدا شود چرا که آن پوست سفید رنگ دمنوش را تلخ می‌کند.

سپس آن را شسته و در آب سرد بگذارید تا تلخی آن گرفته شود. بعد آن‌ها را روی پارچه تمیزی پهن کرده و بگذارید روی شوفاژ تا کاملاً خشک شود

و دمنوش خود را با پوست پرتقال خشک شده تهیه کنید. در این صورت دمنوش شما خوشمزه‌تر خواهد شد.

سپس آب را جوش آورده پوست پرتقال‌ها را داخل قوری ریخته و به همراه چوب دارچین به مدت نیم ساعت دم بگذارید.

می‌توانید هنگام سرو داخل فنجان‌ها نبات بیندازید تا چای‌تان خوشمزه‌تر شود.

 

محصولات نافه