لیموترش ، حلقه های خشک شده لیموترش ، گل محمدی ، بهارنارنج ، دارچین ، هل ، میخک ، چای سبز

انواع گل محمدی بررسی شده در استان اصفهان

انواع گل محمدی استان اصفهان

۱- گل محمدی صد پر:

فرمی از گل محمدی که بیشتر به عنوان رز زینتی مدنظر قرار می‌‌گیرد

گل محمدی پر پر یا صدپر است از نظر تعداد برگچه نوع خار و تعداد خار روی ساقه،

رنگ گلبرگ و عطر مشابه گل محمدی کاشان است. تفاوت‌های مشاهده شده در آن

 

             ۱- تعداد گلبرگ‌ چندین برابر گلبرگ‌های گل محمدی کاشان است از نظر تعداد گلبرگ پرپر محسوب می‌شود

             ۲- دوام و تعداد گل:

تعداد گل در یک گیاه ۴-۵ ساله در یک بار شمارش حدود ۱۴۰ گل در بوته است اما دوام هر گل نسبت به گل‌ محمدی کاشان

بسیار طولانی‌تر است و به جای یک روز هر گل ۷-۱۰ روز روی ساقه گل دهنده باقی می ماند.

             ۳- تداوم گل دهی:

دوه کامل گل دهی گل محمدی کاشان حدود ۲۰ روز طول می‌کشد این گیاه تا ۵/۱ ماه هم گلدهی دارد.

             ۴- موارد مصرف:

این نوع گل بیشتر به منظور تزیین فضای سبز به کار می‌رود دمگل نسبتاً بلند و انفرادی بودن گل‌های تکی و یا دوتایی آن باعث می‌شود

به عنوان گل بریدنی هم مورد توجه قرار گیرد. ضمن این که معطر هم هست.

 

۲- گل سرخ تبریز:

اندازه گل کم کوچکتر از گل محمدی، رنگ گلبرگ‌ها صورتی تیره و متمایل به بنفش و بدون بو، خصوصیات برگ

مشابه گل محمدی کاشان،ساقه خاردار و رنگ آن در زمستان قرمز و ارتفاع آن ۸۰ سانتی‌متر،

تراکم خارها کمتر از گل محمدی، شکل عمومی کوزه کروی می‌باشد.

 

۳- گل سرخ کازرون:

شباهت زیادی با گل محمدی کاشان دارد. شکل کوزه شبیه گل محمدی کاشان است

نسبت طول به عرض کوزه ۲ و متوسط میوه در کوزه ۳ عدد استرنگ ساقه در زمستان زرد

و ارتفاع گیاه یک متر است، گل خوشبو و به رنگ صورتی روشن است.

 

۴- گل سرخ میممند:

ساقه بدون خار، رنگ ساقه در زمستان لبویی رنگ، غنچه گردو فاقد کرک نسبت طول به عرض کوزه ۴/۱ و تعداد میوه درکوزه ۵ عدد است.

رنگ گل صورتی روشن و بدون بو است.

 

۵- گل سرخ سمیرم:

تعداد گلبرگ ۵ عدد به رنگ صورتی و خوشبو، کاسبرگ ۵عدد، برگ‌ها مرکب ۵ تا ۷ تایی، برگچه‌ها بیضی شک با لبه اره‌ای،

نوک تیز و قاعده کند، دارای گوشوارک نسبتاً بلند، ساقه سبز رنگ بدون خار، میوه گرد و کوچک که هنگام رسیدگی عنابی رنگ است.

 

موارد استفاده انواع گل محمدی:

شایع‌ترین موارد استفاده سنتی از گل محمدی تهیه عطر و گلاب است. گلاب حاصل برای شستشوی امکان متبرکه

و نیز در صنعت گزسازی و تولید شیرینی‌جات و مرباجات مصرف دارد. تهیه گل خشک جهت نگه‌داری در سجاده‌های نماز و

خوشبو نمودن محیط‌های کوچک نیز از قدیم الایام مرسوم بوده است. در منابع داروسازی گلاب و اسانس گل محمدی مصارف متعددی دارد.

برای اسانس اثرات ضد ویروس و باکتری، ضد اسپاسم، آنتی سپتیک، تونیک کلیه و خون، آرام‌بخش و اثرات متعدد دیگر ذکر شده است.

و همچنین ترکیب hylalcohol به همراه citronello phenyl و geraniol به عنوان نگهدارنده در محلول‌های چشمی و خوراکی در غلظت ۵/۰-۲۵/۰ در ترکیب با سایر میکروب‌کش‌ها به کار می‌رود.

 

محصولات نافه