ترکیبات گیاهی چیلی
فلفل چیلی از دسته فلفل هایی است که فقط نمی تواند تند باشد زیرا این فلفل در اصطلاح فلفل نیمه تند و شیرین هم می تواند باشد .
ولی در فرهنگ ایران از این فلفل به عنوان یک فلفل نیمه تند و آتشی یاد می گردد.
فلفل آتشین و تند از دسته فلفل های شاخ بزی از گونه فلفل چیلی است که خوردن آن برای کسانی
که غذاهای تند میخورند نیاز به جسارت دارد و عمدتا این فلفل در غذاهای هندی و مناطق جنوبی ایران مورد استقبال قرار میگیرد.
نکته قابل ذکر این که حتما به مقدار استفاده از این فلفل دقت نمایید و توصیه می گردد همان مقدار تعیین شده را به صورت کم کم اضافه نمایید.
ترکیبات گیاهی چیلی
فلفلچیلی سرشار از کپسایسین تند (spicy-hot capsaicin) است.
همچنین این فلفل مملو از آنتیاکسیدان کاروتنوئید است که با سلامت عصبها در ارتباط است.
دیگر ترکیبات گیاهی فیتوشیمی اصلی در فلفل چیلی به شرح زیر است:
کاپسانتین (Capsanthin)
کاروتنوئید اصلی موجود در فلفل چیلی قرمز شامل کاپسانتین است (تقریبا ۵۰٪ از کل کاروتنوئید موجود)
که رنگ قرمزچیلی را به وجود آورده است.
این ماده یک آنتیاکسیدان قوی است که با سرطان مبارزه میکند.
ویولاکسانتین (Violaxanthin)
آنتیاکسیدان اصلی موجود در فلفل چیلی زردرنگ به دلیل وجود ویولاکسانتین است.
بین ۳۷ تا ۶۸٪ کاروتنوئید موجود در چیلی به دلیل وجود ویلاکسانتین است.
این ماده خاصیت ضدالتهابی دارد.
لوتئین (Lutein)
فلفلچیلی سبز (نابالغ) سرشار از لوتئین است که با رشد بیشتر فلفل،
میزان آن کاهش مییابد. مصرف مقدار مناسبی از لوتئین با بهبود سلامت چشم در ارتباط است.
کپسایسین (Capsaicin)
یکی از شناختهشدهترین مواد موجود در آن، کپسایسین است که علت اصلی تند بودن فلفلها را دربرمیگیرد.
این آنتیاکسیدان بدن را در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند و خاصیت ضدباکتریایی دارد.
سناپینیک اسید (Sinapic acid) چیلی
این آنتیاکسیدان دارای خواص زیادی است.
فرولیک اسید (Ferulic acid) چیلی
فرولیک اسید که خواصی مشابه با سناپینیک اسید دارد، آنتیاکسیدانی است که از بدن در برابر بسیاری از بیماریهای مزمن محافظت میکند.
آنتیاکسیدان موجود در فلفل رسیده (قرمز) بسیار بیشتر از فلفل نارس (سبز) خواهد بود.