فلفل چیلی
فلفل چیلی از میوه های گیاهان فلفلی است که به خاطر طعم تندشان معروف هستند.
آن ها با فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی مرتبط هستند و بیشتر به گونه ای تعلق دارند که از
لحاظ علمی به عنوان کاپسیکوم آنوم شناخته می شود.انواع زیادی فلفل چیلی وجود دارند،
مانند فلفل ماین و فلفل هالوپینو.
فلفل چیلی از ابتدا به عنوان ادویه و یا مواد جزئی در غذاهای مختلف، ادویه ها و سس ها استفاده
می شده است که آن ها معمولاً پخته، خشک و پودر می شوند.کپسایسین یک ترکیب گیاهی فعال
در فلفل چیلی است که مسئول مزه تند و بسیاری از مزایای سلامتی آن ها هستند.
فلفل چیلی (فلفل قرمز و یا فلفل تند) توسط بومیان آمریکا به عنوان مسکن و یک ضد عفونی کننده استفاده میشده است.
همچنین برای دندان درد، آرتروز و تقویت سیستم گوارشی نیز مورد استفاده بوده است.
این گیاه دارویی دارای خواص آنتی باکتریال است که میتواند محرک جریان خون باشد
و همچنین دارای مقادیر زیادی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها میباشد.
اکثر مردم فلفل چیلی را برای سلامت قلب و عروق مصرف میکنند. برخی از تحقیقات میگویند
که این گیاه دارویی میتواند سطح تری گلیسیرید در خون را کاهش داده و تراکم پلاکت های خون را افزایش بدهد.
نام علمی: Capsicum annuum
نام های متداول: : فلفل قرمز
نژاد: بادنجانیان
ارزش غذایی فلفل چیلی
فلفل چیلی خام عمدتاً از آب (۸۸ درصد) و کربو هیدرات ها (۹ درصد) تشکیل شده است.جدول زیر مواد مغذی اصلی یافت شده در آن را نشان می دهد:
فلفل چیلی، خام، قرمز – ۱۰۰ گرم.
- ۴۰ کالری
- آب ۸۸ %
- ۹ گرم پروتئین
- ۸ گرم کربوهیدرات
- ۳ / ۵ گرم شکر
- ۵ / ۱ گرم فیبر
- ۰.۴ گرم چربی
- چربی اشباع شده (۰.۰۴ گرم)
- ۰.۰۲ گرم چری تک اشباعی
- ۲۴ ر ۰ گرم چربی غیر اشباع شده
- امگا ۳ ۱۰.۰ گرم
- امگا ۶ ۰.۲۳ گرم
- چربی ترانس دار
قسمت های مورد استفاده گیاه: میوه
زیستگاه: فلفل چیلی اصالتا متعلق به مناطق گرمسیری آمریکا است.
ویتامین و مواد معدنی
فلفل چیلی سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. با این وجود، چون مصرف این فلفل به میزان کمی صورت میگیرد، نیاز روزانهٔ شما به انواع ویتامینها و مواد معدنی تأمین نخواهد شد. فلفل چیلی سرشار از:
ویتامین C: این فلفل سرشار از این آنتی اکسیدان قوی است که برای بهبود زخمها و عملکرد سیستم ایمنی ضروری است.
ویتامین B6: در خانوادهٔ ویتامین B، ویتامین B6 در سوختوساز انرژی نقش مهمی دارد.
ویتامین K1: این ویتامین که با نام فیلوکینون نیز شناخته میشود، یک ویتامین ضروری برای انعقاد خون و داشتن استخوانها و کلیههایی سالم به شمار میرود.
پتاسیم: یکی از مواد معدنی ضروری که عملکردهای مختلفی برعهده دارد. با مصرف میزان مناسبی از پتاسیم، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی کاهش مییابد.
مس: این ماده که معمولا در رژیم غذایی غربی به اندازهٔ کافی وجود ندارد، عنصر کممقدار ضروری است که به داشتن استخوانهای قوی و عصبهای سالم کمک میکند.
ویتامین A: فلفل قرمز سرشار از بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل میکند.