لیموترش ، حلقه های خشک شده لیموترش ، گل محمدی ، بهارنارنج ، دارچین ، هل ، میخک ، چای سبز

آشنایی کامل با هل

هل سبز گیاهی متعلق به جنوب شرق آسیا و دارای خواص ویژه ای در طب سنتی است.

این مبلغ دارای رایحه ای بسیار خوش بو و معطر است که در محبوبیت آن نقش بسزایی دارد.

این گیاه در فرهنگ ایرانی کرد جایگاه خود را یافته به نحوی که چای همراه با هل، یکی از پرطرفدار ترین انواع چای است.

 

هل از گذشته های دور در آیورودا، پزشکی چینی و پزشکی یونانی به عنوان درمانی برای اختلالات گوارشی مورد استفاده بوده است.

عصاره متانولی گرفته شده از هل جزئی است که به کنترل اختلالات گوارشی مانند اسیدیته، نفخ شکم، و گرفتگی معده کمک می کند.

 

ملکه ادویه جات

هل ادویه ای بومی هند، نپال و بوتان محسوب می شود. امروزه، این ماده در بیشتر مناطق آسیا از جمله، هند،

چین، بوتان، ویتنام، مالزی، کره و ژاپن یافت می شود. از هل به عنوان ملکه ادویه جات نام می برند و

یکی از گران ترین ادویه های جهان پس از زعفران و وانیل نیز است.

 

 

از جمله فواید سلامت آن می توان به حفاظت از دستگاه گوارش، کنترل کلسترول، کنترل سرطان،

تسکین مشکلات قلبی و عروقی، و بهبود جریان خون در بدن اشاره کرد. این گیاه برای درمان بیماری های

دهان و دندان و عفونت های دستگاه ادراری مانند التهاب مثانه، نفریت، و سوزاک مفید است.

هلدارای ویژگی های تقویت کننده میل جنسی است و همچنین به عنوان درمانی برای ضعف جنسی،

اختلال در نعوظ، و انزال زودرس نیز استفاده می شود.

 

 

از نظر گیاه شناسی، این گیاه به خانوده Zingibercease تعلق دارد و با نام علمی Elettaria cardamomum شناخته می شود.

دو نوع اصلی از آن وجود دارند که به نام های علمیElettaria برای هل سبز

یا هل واقعی، و Amomum برای هلسیاه، سفید یا قرمز، شناخته می شوند.

 

 

هل به شکل غلاف هایی کوچک که دانه هایی سیاه رنگ درون آنها قرار گرفته اند، یافت می شود.

هم دانه ها و هم غلاف آن دارای عطر و طعم دلپذیری هستند.

از این رو، این گیاه به عنوان یک عامل طعم دهنده در آشپزی هندی بسیار مورد استفاده است.

چای هل در کنار چای زنجبیل از نوشیدنی های بسیار مشهور در هند محسوب می شود.

 

 

افزون بر مصارف آشپزی، استفاده از هل، به عنوان یک گیاه دارویی سابقه ای طولانی در فرهنگ هندی

و پزشکی سنتی چینی دارد. باور بر این بوده است که هل درمانی برای عفونت های دندان و لثه،

ناراحتی گلو، گرفتگی ریه، سل ریوی، التهاب پلک، اختلالات گوارشی، ناراحتی کلیه، و سنگ

کیسه صفرا محسوب شده و به عنوان یک پادزهر برای سموم و زهرها نیز کاربرد داشته است.

 

موادمغذی هل

۱۰۰ گرم هل، ۳۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و مواد مغذی آن شامل ۶۸ گرم کربوهیدرات، ۱۱ گرم پروتئین

و ۲۸ گرم فیبر رژیمی است و اصلا کلسترول ندارد.

هل سرشار از ویتامین‌های مختلف مانند نیاسین (ب۳)، پیریدوکسین (ب۶)، ریبوفلاوین (ب۲)، تیامین (ب۱)،

ویتامین A، ویتامین C و عناصری مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی است.

 

نحوه نگهداری هل

هل را نباید به مدت طولانی از پوسته خود جدا کنید زیرا به سرعت عطر و اسانس خود را از دست می دهد.
در جای خشک و خنک در پوسته ی خودش نگهداری کنید. پودر آن نیز تا ۲۴ ساعت قابل نگهداری می باشد.
هر چه هل کوچکتر و رنگ آن بیشتر باشد مرغوب تر است.

 

محصولات نافه