خواص و طرز دم کردن قهوه سبز
درصد مواد تشکیلدهنده قهوه سبز
قهوه سبز به نسبت قهوه معمولی کافئین کمتری دارد. اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم این قهوه در حدود ۲۰ درصد قهوه معمولی کافئین دارد. در نتیجه بسیاری از عوارض ناشی از کافئین در آن کمتر است. در عوض این قهوه دارای مقادیر فراوانی کلروژنیک اسید است.
جالب است بدانید کلروژنیک اسید به عنوان یک آنتیاکسیدان در سیستم عصبی فعالیت میکند و عوامل ایجادکننده التهاب در سیستم عصبی را سرکوب میکند. این ماده به عنوان یک ملین در افراد مبتلا به یبوست کاربرد دارد.
خواص آن
جلوگیری از فشارخون
کافئین باعث افزایش فشارخون شده و انرژی بدن را افزایش میدهد. به دنبال آن، ضربان قلب و فعالیت سیستم قلبی-عروقی هم افزایش پیدا میکند. کلروژنیک اسید باعث کاهش فشار خون میشود. پس در صورتی که به بیماری فشارخون مبتلا هستید از آن غافل نشوید.
کنترل قند خون
کلروژنیک اسید موجود در قهوه باعث میشود جذب گلوکز غذا توسط رودهها کاهش پیدا کند. همچنین جذب گلوکز موجود در خون را توسط ماهیچهها افزایش میدهد. این موارد منجر به کاهش گلوکز خون شده و در نتیجه قند خون را کاهش میدهند.
لاغری و تناسب اندام
علت استفاده از قهوه در رژیمهای لاغری به دلیل وجود کافئین در این نوشیدنی است. زیرا کافئین متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را بالا برده و باعث چربیسوزی و جلوگیری از تجمع چربی در بدن میشود. پس نوشیدن قهوههای بدون کافئین تاثیری بر تناسب اندام و لاغری نخواهد داشت.
همچنین از آنجا که این قهوه کافئین کمتری به نسبت قهوه معمولی دارد، نمیتواند به اندازه قهوه معمولی برای فرآیند چربیسوزی موثر باشد. به عبارت دیگر نوشیدن این قهوه معجزه نمیکند اما بی تاثیر هم نیست و نباید گول بعضی تبلیغات ماهوارهای را خورد!
مواد لازم برای دم کردن این قهوه
قهوه سبز: ۵۰ گرم
آب سرد: ۳۵۰ میلیمتر
قهوه جوش
طرز دم کردن قهوه سبز
طرز دم کردن قهوه سبز خیلی ساده است. برای شروع بهتر است بدانید که دانههای قهوه سبز سفتتر از دانههای قهوه معمولی است. پس سختتر آسیاب میشوند. برای حل این موضوع ابتدا دانههای قهوه سبز را آسیاب کرده و پودر قهوه سبز را با آب سرد مخلوط کنید. مخلوط به دست آمده را داخل قهوه جوش بریزید. حدود ۱۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
قهوه جوشیده را کنار بگذارید تا خنک شود. در این مرحله هر چقدر که قهوه بیشتر بماند، خوشطعمتر خواهد شد. پس از گذشت این مدت، قهوه را از صافی رد کرده و نوش جان کنید. برای اینکه قهوه شما طعم بهتری پیدا کند، میتوانید کمی عسل به آن اضافه کنید.
موارد منع مصرف قهوه سبز
- زنان باردار و مادران شیرده از خوردن این قهوه جدا خودداری کنند.
- بیماران مبتلا به هموفیلی و سایر بیماریهای انعقادی خون، از خوردن قهوه خام یا همان قهوه سبز به صورت جدی دوری کنند.
- افرادی که دیابت دارند نباید همراه با داروهای ضد دیابت از این قهوه استفاده کنند زیرا اسید کلروژنیک موجود در قهوه سبز باعث تشدید اثر داروها میشود.
- خانمهایی که دارای کمبود آهن هستند به هیچ عنوان از این قهوه استفاده نکنند.