لیموترش ، حلقه های خشک شده لیموترش ، گل محمدی ، بهارنارنج ، دارچین ، هل ، میخک ، چای سبز

خواص دمنوش پرتقال

دمنوش پرتقال یکی از دمنوش های طبیعی خوش عطر و طعم است که میتوان آن را با استفاده از آب پرتقال، کنستانتره ی آن و یا پوست پرتقال تهیه کرد.

این دمنوش از خواص زیادی برای سلامتی برخوردار است که بیشتر آنها به خواص خود میوه پرتقال و مواد مغذی موجود در آن مربوط می شود.

بعضی از این مواد مغذی عبارتند از:

  • ویتامین ث

  • فولات

  • تیامین

  • پتاسیم

  • ویتامین آ

  • کلسیم

پرتقال علاوه بر این مواد مغذی، حاوی چندین نوع آنتی اکسیدان و ترکیبات غذایی گیاهی دیگری مانند فلاوونون های مرکباتی (مانند هرپریدین)، آنتوسیانین ها و سایر ترکیبات پلی فنول است.

این ترکیبات مفید در کنار هم دارای خواص ضد التهابی، ضد سرطانی، ضد دیابت و ضد کلسترول هستند.

خواص دمنوش پرتقال

ترکیباتی که در بالا به آنها اشاره کردیم باعث می شوند دمنوش پرتقال دارای خواص ارزشمندی برای سلامتی باشد که در ادامه به بعضی از این خواص چای پرتقال اشاره می کنیم:

  • کمک به کاهش ریسک بعضی سرطان های مشخص

  • کمک به کاهش ریسک بیماری های قلبی و قلبی عروقی مختلف

  • کمک به مقابله با ویروس ها و باکتری ها

  • مقابله با آسم

  • کمک به مقابله با پوکی استخوان و آرتروز رماتیسمی

  • کمک به پیشگیری از سنگ کلیه

  • کمک به کنترل قند خون و مفید برای افراد دیابتی

  • کمک به مقابله با زخم معده

 

طرز تهیه چای پرتقال

این دمنوش به چند روش مختلف تهیه می شود که رایج ترین آنها این است که مقداری آب پرتقال یا کنستانتره ی آن را به یک قوری چای دم کشیده اضافه می کنند.

با اینحال بعضی ها ترجیح می دهند برای تهیه این دمنوش، پوست پرتقال را بدون افزودن هیچ گونه چای در آب جوش بریزند و بگذارند بماند و دم بکشد.

مواد لازم:

  • پوست پرتقال خشک شده یک قاشق چایخوری

  • چوب دارچین یا پودر دارچین (اختیاری)

  • عسل یا شیرین کننده دلخواه به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. برای تهیه این دمنوش، از پرتقال تازه استفاده کنید و پوست آن را به شکل تکه های نیم سانتی متری خرد کنید.

  2. بگذارید پوست پرتقال، ترجیحاً در جایی خشک و خنک بماند و خشک شود.

  3. برای سریعتر خشک شدن پوست پرتقال، می توانید آن را در فر بریان کنید تا کمی برشته شود.

  4. پوست پرتقال خشک شده را با استفاده از هاون بکوبید تا پودر شود.

  5. اکنون پوست پرتقال پودر شده را در یک قوری استیل، شیشه ای یا لعابی بریزید و قوری را آب کنید.

  6. بگذارید آب جوش بیاید.

  7. سپس اگر مایل بودید به دمنوش دارچین اضافه کنید تا طعمش بیشتر شود، آن را در این مرحله اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.

  8. بگذارید پوست پرتقال ۱۵ دقیقه در آب بماند و دم بکشد.

  9. دمنوش را با استفاده از صافی در فنجان بریزید.

  10. عسل یا شیرین کننده دلخواه را اضافه کنید و هم بزنید و دمنوش را نوش جان کنید.

 

طرز تهیه دمنوش پرتقال و لیمو

مواد لازم:

  • لیموترش یک عدد

  • چای باز یک و نیم قاشق غذاخوری

  • شکر به میزان لازم

  • پرتقال نصف عدد

  • آب پنج پیمانه

  • نعناع یک شاخه

طرز تهیه:

  1. ابتدا ۲ فنجان آب را جوش بیاورید و چای را به آن اضافه کنید.

  2. بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند و آهسته غل بخورد.

  3. شعله را خاموش کنید و مخلوط را صاف کنید و بگذارید خنک شود.

  4. شکر و نعناع ریز خرد شده را در یک بطری شیشه ای بریزید.

  5. لیموترش و پرتقال را برش دهید و آب آنها را در بطری بچکانید.

  6. در آخر، چای و باقیمانده ی آبجوش را اضافه کنید و دمنوش را گرم سرو کنید.

  7. اگر بخواهید می توانید دمنوش پرتقال و لیمو را در یخچال قرار دهید و آن را به صورت خنک سرو کنید.

 

 

چای سیاه با طعم پرتقال

 

محصولات نافه