پرتقال و خواص آن
پرتقال درخت كوچكي است داراي برگهاي سبز و گلهاي سفيد پوست پرتقال نارنجي رنگ ،
كمي ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شيرين و ترش ، زرد رنگ و يا قرمز مي باشد .
این میوه يكي از قديمي ترين ميوه هايي است كه بشر از آن استفاده مي كرده است و
در حدود ۵۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح كنفوسيوس از آن نام برده است .
در حال حاضر بيشتر از ۲۰۰ نوع پرتقال در آمريكا كشت مي شود
و آمريكا نصف كل این محصول دنيا را توليد مي كند .
پرتقال اوليه ، كوچك ، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربيت مهندسي ژنتيكي
و همچنين انتخاب نوع بهتر و كود كافي درشت تر و شيرين تر شده است .
این میوه ابتدا از چين به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط ديگردنيا راه يافت .
ارزش غذایی
یک عدد پرتقال متوسط (حدود ۱۵۴ گرم) در برگیرنده ۸۰ کالری، صفر گرم چربی، ۲۵۰ میلی گرم پتاسیم، ۱۹ گرم کربوهیدرات و نیز ۱ گرم پروتئین است.
یک عدد پرتقالمتوسط می تواند ۱۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C، دو درصد از نیاز بدن به ویتامین آ ، ۶ درصد از نیاز بدن به کلسیم را تامین کند.
همچنین در برگیرنده تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، پانتوتنیک اسید، فسفر، منیزیم، منگنز، سلنیوم و مس است. به خاطر محتوای بالای ویتامین C در این میوه، مصرف آن می تواند سیستم ایمنی را تقویت کند.
این میوه همچنین در برگیرنده کولین، زآگزانتین و کاروتنوئیدهاست. بهتر است بدانید که کولین یکی از مواد مغذی مهم در آن است که می تواند به بهبود خواب، حرکت عضلات ، یادگیری و حافظه کمک کند.
کولین در حفظ ساختار غشاهای سلولی مهم است و به انتقال پالس های عصبی کمک می کند و می تواند در جذب چربی و کاهش التهاب مزمن موثر باشد.
زآگزانتین و کاروتنوئیدها نیز خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و می توانند سرطان را کاهش دهند.
خواص پرتقال