لیموترش ، حلقه های خشک شده لیموترش ، گل محمدی ، بهارنارنج ، دارچین ، هل ، میخک ، چای سبز

شناخت حد بحرانی عناصر غذایی گل سرخ

نام محصول گل سرخ

گل سرخ

اندام آزمایش شده

برگ‌های کامل

زمان‌ نمونه برداری

آغاز گل‌دهی

 

مطلوب

عناصر غذایی

۰/۵-۰۰/۳

N

۵/۰-۲۵/۰

P

۳-۵/۱

K

۲-۱

Ca

۷/۰-۲۵/۰

Mg

۷/۰-۲۵/۰

S

Pmm 6-3

B

pmm 200-60

Fe

Pmm 200-30

Mn

pmm 2/0-1/0

Mo

Pmm100-12

Zn

 

نور گل سرخ

کمبود نور یکی از عوامل کندی و ممانعت از رشد گیاه است. شدت نور در تابستان به بیشینه اندازه خود می‌رسد و در همین فصل است که بیشترین شمار گل محمدی تولید می‌شود در زمستان که شدت نور پایین است از میزان تولید گل کاسته می‌شود. گل محمدی واکنش ویژه‌ای را نسبت به طول مدت روز نشان نمی‌دهد.

 

دما گل سرخ

بیشتر واریته‌های گل محمدی در دمای ۲۱ درجه در روز و دمای ۱۵ درجه سانتی‌گراد در شب بهتر رشد می‌نمایند و کیفیت فراورش گل‌های به دست‌ آمده به شدت به این روند بستگی دارد. در دماهای پایین‌تر رشد به آهستگی انجام می‌پذیرد و تولید گل‌ها کاهش پیدا می‌کند ولی در دمای بالا، رشد بیشتر و تولید گل انبوه‌تر است. افزوده براین، دما همواره روی پیکر گیاه، فعالیت‌ها و فیزیولوژیکی آن، تهدم تنفس،‌ نور ساخت (فتوسنتز) و همچنین تولید اسیدهای آمینه و پروتئین تاثیر دارد. در پهنه‌هایی که درجه دمای شبانگاهان ۵ تا ۱۰ درجه خنک‌تر از درجه گرمای روز باشد. بازدهی این گل بهبود می‌یابد و میزان اسانس افزایش چشمگیری پیدا می‌کند.

 

مواد و عناصر غذایی مورد نیاز

عمده ترین کود مورد نیاز برای رشد گل محمدی کود فســفر و ازت است . استفاده از کود اوره به میـزان ۱۵۰-۲۰۰ کیلوگرم وترکیبات فسفردار به میزان ۲۰۰-۳۰۰ کیلوگرم در هکتار توصیه می شود .

استفاده ازکودهای شـیمیایی منوط به آنالیز خاک می باشد . همچنین استفاده از کودهای حیـوانی به میزان ۳۰-۴۰ تن درهکتار توصیه می گردد .

 

محصولات نافه