گیاه نعنا
نعنا گیاهی است از رده دولپهایهای پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزیهای خوراکی است.
این گیاه تمام اسانسها و خواص پونه را دارد، ولی برگهایش کرک کمتری دارند و بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایمتر است.
نعنا گیاهی است علفی با ریشه هوایی و ساقههای مستقیم و چهارگوش و زیرزمینی.
ساقه و برگهای خوشبوی آن خوراکی و دارویی است و گاهی گلهای رنگین دارد.
نعناع یک ماده محبوب در چندین غذا و نوشیدنی است ، از چای ها و نوشیدنی گرفته تا سس ها ، سالادها و دسرها.
سرشار از مواد مغذی
در حالی که به طور معمول نعناع در مقادیر زیادی مصرف نمی شود ، اما حاوی مقدار مناسب مواد مغذی است.
در حقیقت ، ۱/۳ لیوان یا ۱۴ گرم نعناع حاوی مواد مغذی زیر است:
کالری: ۶
فیبر: ۱ گرم
ویتامین آ : ۱۲٪
آهن: ۹٪
منگنز: ۸٪
فولات: ۴٪
به دلیل عطر و طعم زیاد، نعناع اغلب به مقدار کمی به دستور العمل ها اضافه می شود ،
بنابراین مصرف حتی ۱/۳ لیوان ممکن است سخت باشد. با این حال ، ممکن است شما در
برخی از دستور العمل های سالاد که شامل نعنا در بین سایر مواد تشکیل دهنده آن است ، به این مقدار نزدیک شوید.
نعنا منبع خاص ویتامین A است ، ویتامین محلول در چربی که برای سلامتی چشم و بینایی
در شب بسیار مهم است. این ماده همچنین منبع مهمی از آنتی اکسیدان ها به ویژه در مقایسه
با سایر گیاهان و ادویه ها است. آنتی اکسیدان ها در محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو ،
نوعی آسیب به سلولهای ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند.
فواید نعنا
• این گیاه که منبع عالی بتاکاروتین است، قدرت دید را بهبود می دهد، با آکنه مقابله می کند و به پوست نرمی و طراوت می بخشد.
• چای نعناع از تهوع صبحگاهی در دوران بارداری پیش گیری می کند.
• چای نعناع علاوه بر انرژی زا بودن، حرارت اضافه بدن را خارج کرده و سرماخوردگی و سرفه فصلی را نیز درمان می کند.
•عرق نعناع حاوی منتول کافی برای درمان بسیاری از مشکلات تنفسی مخصوصا مشکلات ناشی از احتقان و التهاب به کار میرود.