چای و دمنوش
چای و دمنوش ، بیش از قرنها است که چای و دمنوش های گیاهی مورد استفاده مردم جهان قرار گرفته است
و کشور عزیزمان هم از این قاعده مستثنی نبوده است بلکه مصرف چای و دمنوش در ایران قدمتی کهن دارد.
در دیگر نقاط جهان نیز مانند قاره آسیا، بویژه آسیای شرقی، بالاترین آمار مصرف کنندگان چای و دمنوش را دارا است.
استفاده از دمنوشها و عرقیات گیاهی یکی از پرمصرفترین شکلهای استفاده از گیاهان هستند
که که با وجود اثر بخشی کند و آرامشان، میتوانند تا حدود زیادی عوارض ناشی از بیماریهای مختلف
را تقلیل یا بهبود بخشند و سبب آرامش در طول روز شوند. امروز ه با توجه به زندگی ماشینی و ایجاد
تنشهای بسیار مصرف دمنوش ها، جوشانده ها و نیز عرقیات گیاهی بین مردم رواج یافته است.
مردم زیادی بعداز کار روزانه و هیجانات به وجود امده در طول روز، برای رفع استرس و اضطراب در
کافی شاپ ها به دنبال نوشیدنی هایی با پایه گیاهان هستند، تا بتواند به ارامش و سلامت بهتر و بیشتری دست یابند.
تفاوت چای و دمنوش
در ابتدا از اصلیترین تفاوت چای و دمنوش، یعنی ریشهی این دو صحبت میکنیم.
به طور کلی چای فقط و فقط از جوانه و برگ گیاه کاملیا سیننسیس به دست میآید که رنگ طبیعی آن مانند اکثر گیاهان سبز میباشد.
برگ درخت چای بعد از برداشت به روشهای مختلفی دستخوش تغییر میشود و به شکلهای متنوعی که
در بازار دیدهاید به دست مشتریان میرسد؛ در حالی که دمنوش شامل گل، برگ، میوه، دانه و یا ریشه گیاهان میباشد.
یکی دیگر از عمده تفاوتهای چای و دمنوش در مقدار کافئین موجود در آنها است.
چای به طور طبیعی دارای مقادیر قابل توجهی کافئین است که این مقدار به دلیل عمل اکسیداسیون در انواع چای متفاوت است؛
اما میتوان گفت که مقدار کافئین در دمنوشها صفر است.
تفاوت دیگر چای و دمنوش در نوع استفاده آنها است. چای فقط به صورت خشک شده
مصرف میشود اما دمنوش به صورت خشک و تازه مورد استفاده قرار میگیرد.
محبوبترین دمنوشها
محبوبترین دمنوشها در آمریکا به ترتیب عبارتند از: بابونه آلمانی (کامومیل)، سنای اسکندریه،
زنجبیل، سر خار گل، قاصدک، کاوا، شیرین بیان، نارون قرمز، ریحان مقدس و شنبلیله
همچنین پرتقاضاترین دمنوشها در ایران، گل گاوزبان ایرانی، سنبل الطیب، بنفشه، کاسنی،
شاه تره، آویشن، پنیرک، گل ختمی، دارچین و زنجبیل هستند.