لیموترش ، حلقه های خشک شده لیموترش ، گل محمدی ، بهارنارنج ، دارچین ، هل ، میخک ، چای سبز

عرقیات بهتر است یا دمنوش

استفاده از دمنوش‌ها و  عرقیات گیاهی یکی از پرمصرف‌ترین شکل‌های استفاده از گیاهان هستند

که با وجود اثر بخشی کند و آرام‌شان، می‌توانند تا حدود زیادی عوارض ناشی از بیماری‌های مختلف

را تقلیل یا بهبود بخشند و سبب آرامش در طول روز شوند. امروز ه با توجه به زندگی ماشینی و

ایجاد تنشهای بسیار مصرف دمنوش ها، جوشانده ها و نیز عرقیات گیاهی بین مردم رواج یافته است.

مردم زیادی بعداز کار روزانه و هیجانات به وجود امده در طول روز، برای رفع استرس و اضطراب در

کافی شاپ ها به دنبال نوشیدنی هایی با پایه گیاهان هستند، تا بتواند به ارامش و سلامت بهتر

و بیشتری دست یابند. گیاهان دارویی خواص بیشماری دارند که برای بدن بسیار مفید است .

برای استفاده از خواص گیاهان دارویی معمولا آن ها را به روش هایی مختلفی چون دمنوش ، عرق، جوشانده ،چای و … استفاده می کنند.

 

دمنوش چیست؟

در تهیه دمنوش می‌توان از همه قسمت های گیاه خشک شده یا تر اعم از ساقه، ریشه، دانه،

پوست، میوه و غیره استفاده نمود. برای تهیه دمنوش مقداری آب را جوش آورده و پس از اندک زمانی

باید منتظر شوید تا مقداری از دمای جوش آن کاسته شود. سپس گیاه را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه

به شکل کیسه‌ای داخل آب جوش قرار می‌دهید. سپس می‌توانید آب را صاف کرده و با مقداری عسل یا نبات میل کنید.

عرق گیاهی چیست؟

عرقایت از تقطیر اسانس قسمت های مختلف گیاه چون ساقه ، برگ ، گل ، ریشه و  به دست می آید.

عرق گیاهی مخلوطی است از آب و مولکول‌های اسانس شناور در آن که به این آب عطر داده‌اند، است و

اگر عرق گیاهی به شیوه سنتی استخراج شود، مشاهده خواهید کرد که روی سطح عرق گیاهی،

چند قطره اسانس که شبیه قطرات روغن است وجود دارد. اگر به صورت صنعتی تهیه شده باشد این اسانس

به طورکامل از عرق جدا شده و در مراحل بعدی، میزان این اسانس که به شیوه‌های مختلف آبگیری شده

و درجـه خلـوص آن را تعیین می‌کنند. باید توجه داشت که اسانس‌ها یا همان روغن‌های فرار، در مجاورت هوا تبخیر می‌شوند.

در نتیجه باید در حفظ و نگهداری اسانس‌ها و عرقیجات که حاوی درصدی از اسانس هستند، نهایت توجه را داشت.

باید آنها را در ظروف شیشه‌ای تیره، در بسته و خنک نگهداری کرد.

عرقیات یکی از پرمصرف‌ترین شکل‌های استفاده از گیاهان است.

امروزه در ایران بیش از ۴۰ نوع گیاه وجود دارد که عرق‌گیری شده و به صورت طبی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

عرقیات طبی در واقع رایحه، عطر یا اسانس گیاهانی می‌باشند که آن را به آب اضافه می‌نمایند داروهای معطری می‌باشند

که رایحهی آنها می‌تواند گیرنده‌های عصبی بویایی را تحریک نموده و بر روند ساخته شدن هورمونها، حرارت بدن،

سوخت و ساز بدن، سطح هورمون‌های استرس و جنسی، سامانه دفاعی بدن، افکار و رفتارهای عاطفی و جسمانی ما اثر بگذارند.

 

 تفاوت دمنوش و عرقیات در چیست :

تفاوت عرقیات با دمنوش در این است که؛ اثربخشی برخی گیاهان منوط به استفاده از گوشت و بافت تشکیل دهنده آن‌هاست

بنابراین با جوشاندن مقداری از اجزاء و بافت گیاه مواد تاثیرگذار آن  وارد آب می‌شود. مورد دیگر اینکه حرارت مستقیم گیاه با پختن گیاه

که در عرق‌گیری مد نظر است، متفاوت می‌باشد. برخی از گیاهان، ریشه‌ها یا گل‌ها برای خارج شدن مواد اثرگذاری که دارند

می‌بایست مستقیما با آب و حرارت روبرو شوند و برخی دیگر اینطور نیستند. بنابراین بستگی به نوع گیاه و کاربردش ممکن است

برخی جوشانده، برخی دم‌کرده و برخی عرق‌گیری شوند که البته در اثرگذاری کلی تقریبا مشترک هستند.

یکی تغییرات و خلاقیت‌هایی که امروزِ روز در منوهای کافی‌شاپ‌ها و کافه‌های بیرون‌بر شاهد آن هستیم، پیدایش عرقیات گیاهی می‌باشد.

و دلیل عمده‌ی آن اهمیت عرقیات گیاهی در افزایش آرامش روان و تسکسن‌دهنده بودن آن‌ها است.

 

محصولات نافه