خواص فلفل چیلی برای سلامتی
چرا خوردن فلفل چیلی باعث می شود در دهان احساس سوختگی کنید؟
خواص فلفل چیلی قبل از اینکه به تاریخچه چیلی بپردازیم ذکراین نکته قابل توجه است که
سوزش و درد کوتاهی که هنگام خوردن فلفل دلمه احساس می کنید ناشی از ترکیبی به نام
کاپسایسین است. مصرف کپسایسین باعث تحریک گیرنده های درد در بدن می شود تا به شما
هشدار دهند که شما ناخودآگاه کار کمی خطرناکی انجام داده اید.
هدف اصلی آنها هشدار بدن نسبت به گرمای دریافت شده است. مثال مشابه این مکانیسم را
هنگام دست زدن ناگهانی به تابه داغ احساس می کنید. این احساس سوختگی گیرنده TRPV1
را فعال می کند که ممکن است باعث شود احساس کنیم که دهان ما در آتش واقعی قرار دارد،
اما دانشمندان می گویند هیچ آسیبی به بافت وارد نشده است و تنها یک سکسکه مغزی اتفاق
افتاده است و گیرنده های درد از این طریق مغز ما را فریب می دهند که فکر کند زبان ما در آتش است.
فلفل قرمز تند یا چیلی با وجود طعم سوزان و عطر خاص خود، مدتهاست که یک ادویه سالم محسوب میشود.
خوشطعمی آن، شاید البته دلیل اصلی مصرف آن باشد اما در ادامه، آشنایی با خواص متنوع فلفل قرمز تند،
احتمالاً شما را هم شیفتۀ مصرف بیشتر آن خواهد کرد.
تسکین درد از خواص فلفل چیلی
کپسایسین موجود در چیلی، خواص شگفتانگیزی با خود دارد. این ماده، گیرندههای درد در انتهای عصبها
که باعث ایجاد حس درد هستند را مسدود کرده و به کاهش درد کمک میکند. با مصرف این ماده حس سوزش
ایجاد میشود که سوزش واقعی بهحساب نمیآید.
با این حال، ممکن است مصرف زیاد فلفل چیلی به مرور زمان باعث بیحسی گیرندههای درد شود و توانایی شما
برای تشخیص حس سوزش از طعم چیلی را پایین بیاورد. همچنین این گیرندهها نسبت به دیگر دردها
مثل حس سوزش ناشی از رفلاکس معده نیز بیحس میشوند.
در تحقیقی مشخص شد که با دادن ۲.۵ گرم چیلی قرمز به صورت روزانه به کسانی که دچار رفلاکس معده بودند،
درد آنها از شروع هفتهٔ پنجم آزمایش بدتر شد، اما کمی بعد بهبود یافتند.
آزمایش ۶هفتهای دیگری برای تکمیل آزمایش قبل انجام شد و مشخص گردید مصرف ۳ گرم فلفل چیلی بهصورت روزانه،
حس سوزش در افراد مبتلا به رفلاکس معده را کاهش داد.
بهنظر میرسد که این اثر همیشگی نیست و در تحقیق دیگری مشخص شد که پس از ۱ تا ۳ روز گذشت مصرف چیلی، نشانههای درد بازگشتند.
جلوگیری از بیماریهای قلبی
اثرگذاری در کاهش وزن
اضافه وزن مشکل جدی بهحساب میآید که میتواند ریسک ابتلا به بیماریهای مزمن
مثل بیماریهای قلبی و دیابت را در پی داشته باشد.
مدارکی وجود دارد که نشان میدهد مصرف فلفل چیلی با کاهش اشتها و بالابردن سوخت چربی، باعث کاهش وزن میشود.
در واقع، در تحقیقی مشخص شد ۱۰ گرم فلفل چیلی قرمز میتواند خاصیت چربیسوزی بالایی در زنان و مردان داشته باشد.
میزان کالری دریافتی نیز با مصرف چیلی کاهش پیدا میکند. در تحقیق دیگری که روی ۲۴ نفر انجام شد، مشخص گردید
مصرف منظم چیلی پیش از وعدههای غذایی، باعث کاهش کالری دریافتی خواهد شد.
در آزمایش دیگری دریافتند که با مصرف غیرمنظم فلفل چیلی نیز کاهش اشتها و کاهش دریافت کالری رخ داده است.
در برخی تحقیقات نیز نشانهای مبنی بر مؤثر بودن مصرف فلفل چیلی با کاهش کالری دریافتی یا چربیسوزی مشاهده نشده است.
با وجود نتایج ضدونقیض، به نظر میرسد مصرف مرتب چیلی قرمز یا مکملهای کپسایسین همراه با داشتن سبک زندگی سالم، به کاهش وزن کمک خواهد کرد.
با این حال، فلفل چیلی به تنهایی اثرگذار نخواهد بود. علاوه بر این، ممکن است پس از گذشت مدتی، تحمل تندی فلفل بالا رود و اثردهی آن محدود شود.
پیشگیر احتمالی برای سرطان
برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف فلفل می تواند واقعاً مفید باشد و وجود سلول های سرطانی خاص مانند
سرطان پروستات و سرطان روده را کاهش دهد. علاوه بر این، مواد غنی آنتی اکسیدانی آن به بدن کمک می کند تا در برابر رادیکال های آزاد محافظت کند.
خواص فلفل قرمز برای کمک به دیابت
تحقیقات نشان داده است که خوردن غذاهای حاوی فلفل چیلی می تواند برای افرادی که از دیابت رنج می برند،
بسیار مفید باشد.به نظر می رسد که چیلی مقدار انسولین مورد نیاز برای هضم غذا، تبدیل به سطح کلی قند خون
را کاهش می دهد.این کاهش در تولید انسولین نیز به کاهش فشار کبد کمک می کند. حتی افزودن مقدار کمی
فلفل چیلی به رژیم غذایی شما می تواند منجر به بهبودی تدریجی و اما چشمگیری در وضعیت سلامتی شود.
با فلفل ملایم شروع کنید وبعد انواع تندترش را امتحان کنید.
خنثی کردن اثر شیمیایی مواد آسیب رسان به بافتها
فلفل قرمز حاوی ویتامین c فراوان است و آنتی اکسیدانی قوی بوده و اثر شیمیایی موادی که به بافت های بدن آسیب می رسانند را خنثی می کند.
خواص فلفل قرمز برای دندان و لثه
فلفل قرمز حاوی ویتامین c فراوان است که به استحکام لثه ها و دندان ها کمک می کند.
بهبود کم خونی با خواص فلفل قرمز
مصرف فلفل قرمز موجب جذب بهتر آهن در بدن می شود و برای افراد دچار کم خونی بسیار مفید است.
کاهش میزان کلسترول
اسید بیرنگ کپساسین موجود در فلفل، میزان کلسترول خون را کاهش می دهد و سبب کاهش شدت سیگنالهای
درد در بدن میشود.این ماده خاصیت ضد اکسیدی و ضد باکتری دارد.
درد شکمی و اسهال
مصرف چیلی میتواند در برخی افراد باعث درد رودهای شود.
نشانههای این درد شامل دردهای شکمی، سوزش معده، گرفتگی شکمی و اسهال دردناک است.
این وضعیت در میان مبتلایان به سندرم روده تحریکپذیر شایعتر است. فلفل چیلی قادر است به صورت موقت نشانههای این سندرم
در کسانی که به طور مرتب چیلی مصرف نمیکنند را بالا ببرد. به همین دلیل، بهتر است مبتلایان به سندرم رودهٔ تحریکپذیر مصرف چیلی و دیگر غذاهای تند را کم کنند.