رویشگاههای گل محمدی
رویشگاههای و پراکنش گل محمدی در ایران رویشگاههای گل محمدی برپایه بررسیهای انجام گرفته در چند سال گذشته، چگونگی کشت و کار گل محمدی تا پایان سال ۱۳۷۷ خورشیدی به صورت زیر میباشد. این نشان میدهد که پیگیری پروژه افزایش تولید گل محمدی در استانهای گوناگون کشور مانند اصفهان (کاشان)، آذربایجان شرقی و غربی […]
ادامه مطلب
اندازهگیریهای انجام شده بر روی اجزاء مختلف گیاه (بخش دوم)
پرچم رنگ پرچمهای گیاه زرد رنگ و محل بساک در انتهای میله و از قاعده به میله متصل است. تعداد متوسط پرچم ۱۰۰ عدد شمارش گردید. و وضعیت بینابینی از پرچم و گلبرگ مشاهده میشود یعنی در تعدادی از گلبرگ ها یک تا خوردگی وجود دارد. که در راس این تاخوردگی یک بساک کامل دیده […]
ادامه مطلب
اندازهگیریهای انجام شده بر روی اجزاء مختلف گیاه
اندازه و تعداد گل در گیاه بستگی به سن گیاه، حاصلخیزی خاک و شرایط آب و هوایی دارد. در اندازهگیریهای به عمل آمده متوسط وزن گل ۲ گرم و میانگین تعداد گل باز در بوته حدود ۷۰ عدد میباشد. این مشاهدات و نتایج به دست آمده و مقایسه با رنگ گلو تیپ گل، گل محمدی […]
ادامه مطلب
ویژگی گلهای محمدی
ویژگی گلهای محمدی ، در بیشتر پهنههای کوهستانی سرزمین ایران انواع گوناگون گل سرخ به صورت خودرو مشاهده میشود و گستره کوهستانی ایران به ویژه پهنههای باختری کشور، دامنههای جنوبی البرز، دامنههای زاگرس، کوهپایههای مرکزی و بخش بزرگی از استانهای خراسان، فارس و چهارمحال بختیاری، سمنان، گلستان، یزد، کرمان و همچنین پهنههای میانی ایران آمادگی […]
ادامه مطلب
گیاه گل محمدی
گیاه گل محمدی با نام علمی Rosadama&cena میباشد محبوبیت اسانس و گلاب آن از سالیان دراز به علت خواص عرفانی و اقتصادی آن بوده است. در میان گونههای این جنس این گونه دارای گلبرگهای معطر و حاوی مقدار نسبتاً زیادی اسانس میباشد که به وسیله بخار و یا حلالهای فرار قابل استخراج و استحصال میباشند. […]
ادامه مطلب
بسته بندي دمنوش
بسته بندي دمنوش ، گیاهان دارویی نگهداری شده به صورت فله در عطاریها به سادگی دچار حمله آفات و جانوران انباری میشوند و به این ترتیب علاوه بر اُفت کمی، اُفت کیفی هم در آنها ایجاد میشود، که ناشي از آلوده شدن گیاهان به فضولات و بقایای این آفات هستند که در این حالت احتمال […]
ادامه مطلب
قواعد مصرف دمنوش هاي گياهي
مصرف دمنوش هاي گياهي مصرف دمنوش ، هرچند گياهان دارويي منشأ طبيعي دارند و در مقايسه با داروهاي شيميايي عوارض كمتري ايجاد ميكنند اما مصرف بيرويه يا غير علمي برخي از اين گياهان ميتواند موجب بروز عواضي ناخواسته و حتي مسموميت شديد شود. مصرف گياهان دارويي همچون داروهاي شيمیايي بايد با آگاهي و اطلاع […]
ادامه مطلب
اصول اختلاط دمنوش هاي گياهي
دمنوش هاي تركيبي اختلاط دمنوش هاي گياهي ، در دمنوشهاي تركيبي معمولا چند گياه به منظور هدفي خاص با هم تركيب ميشوند. براي مثال گروهي از دمنوشهاي تركيبي انرژيزا، بعضي كم كننده فشار خون و گروهي ديگر آرام بخش هستند. در هنگام اختلاط دمنوش هاي گياهي باید کاملا محتاط بود و عاقلانه رفتار کرد. در […]
ادامه مطلب
سورتينگ و خرد كردن گیاهان دارویی
سورتينگ و خرد كردن گیاهان دارویی بعد از خشک کردن گیاهان دارویی ، ابتدا عمليات بوجاری صورت میگیرد. به این ترتیب گیاهان خشک روی نقالههای مشبک لرزان حرکت می کنند؛ در این مرحله از سمت بالا يا پايين، باد به روی آنها دمیده میشود و خاک آنها را جدا میکند. عملیات درجه بندی با الکهای […]
ادامه مطلب
خشك كردن گیاهان دارویی
اصول خشك كردن گیاهان برای خشك كردن گیاهان در صورت استفاده از برگ گياهان براي توليد دمنوش؛ اين قسمت بايد شستوشو داده شود درحاليكه قسمتهاي ديگر مثل گلها يا ميوه ها نيازي به شستوشو ندارند و تنها قسمتهاي نامناسب آنها توسط الك جداسازي ميشوند و بعد از ورود به کارخانه به بخش خشک کن منتقل […]